" " "

Banana snack industry goes stale

Not so long ago, the Central Java town of Majenang was famous for being the home of sale pisang, a unique snack made with bananas, but recently the market changed and the local snack industry faded to a fraction of its former success. Majenang, one of 23 districts in Cilacap regency in the far west of the province - bordering with Banjar and Ciamis regencies in West Java - has about 30 small factories producing the snack. Before the 1998 economic crisis, there were around 100 such producers, leading Cilacap administration to come up with the idea of making the snack the icon of Majenang. But with the crisis, the plan hit snags and many cottage industries were forced out of business. More than a decade later, the situation has yet to improve. "Before the crisis I could sell 2 or 3 tons of fried banana sweets to Jakarta. But things are difficult now," Yayat, a 61-year-old sale pisang business owner, told The Jakarta Post in Majenang. Today, Yayat produces only about 200 kilograms of sale pisang a month, and 99 percent of this is sold in Majenang. The snacks are sold in 250-gram packages, each costing around Rp 25,000 (US$2). Another snack producer, Juremi, said that before the crisis she could send 2 tons of sale pisang to Jakarta, Bandung and Surabaya each month. "Now we only sell sale pisang for the local market," the 60-year-old said. Juremi said most of the snack producers were struggling to survive. "What's important is that business survives. If there are buyers in the city, that's enough. Sometimes we get an order from outside the city, but this is unreliable," she said. "Once, a distributor from outside the city wanted to place an order, but the price he offered was too low to cover our production costs. Rather than suffering losses, we preferred not to take it." Making sale pisang does not take long. Ripe bananas are cut into slices and dried in the sun. "If the sun is bright, the bananas will dry out in two days. But in a rainy season like this, it takes about four days," Juremi said. The dried bananas are then smeared with flour and deep-fried. After being drained, the banana chips are ready to be packaged and sold. The sale pisang business has supported many, including farmers and traders who sell raw bananas to cottage industries in Majenang, as well as banana snack makers such as Juremi and Yayat, and the vendors. Majenang district head, Heru Susedyo, said he was aware of the stagnant business situation. "Sale pisang was once so popular that the Cilacap administration planned to make it the icon of Majenang city, but the plan could not be realized because sales keep decreasing." http://www.thejakartapost.com/news/2009/03/06/

Saturday 13 December 2008

banana bread recipe

O verão é uma ótima época do ano para panificação. A resposta natural aos calorosa meteorológicas seria para desfrutar do exterior e não panificação na sua cozinha, mas é totalmente o oposto. Embora você esteja trabalhando no calor do forno, você pode criar os lanches são o suficiente para arrefecer te ao largo, enquanto desfruta do processo de criação de desertos yourself. O que são inúmeros sabores instalação adequada para a atmosfera de verão vai fazer você esquecer o calor na cozinha. O verão é uma ótima época do ano para panificação. A resposta natural aos calorosa meteorológicas seria para desfrutar do exterior e não panificação na sua cozinha, mas é totalmente o oposto. Embora você esteja trabalhando no calor do forno, você pode criar os lanches são o suficiente para arrefecer te ao largo, enquanto desfruta do processo de criação de desertos yourself. O que são inúmeros sabores instalação adequada para a atmosfera de verão vai fazer você esquecer o calor na cozinha. Muitos também fazem bem cozido mercadorias quando servido frio ou congelada, o que os torna perfeito para o ajudar a fazer face e aproveitar o verão. Quando se trata de panificação no verão, muitas vezes fruto é a peça central. Morangos, mangas, cais e uma ampla variedade de melão são comuns. Creme caseiro misturado com bagas também encontra o seu caminho em muitos verão sobremesas. Se você quiser saber mais visite-nos em gentilmente www.cooking-chinês-style.com. Muffins e salgados com exóticas frutas sabores também se destacam nesta altura do ano. Depois, há os bolos. Decadente a partir de diversão, há uma abundância de variedade disponível quando se trata de verão bolos. Usando frutas para cozinhar é enorme popular no verão. Os sabores doce suculento refrescar o paladar, e um belo toque para proporcionar receitas que cabem o tempo está quente. Tornar a geléia também é popular no verão. Tomar o seu favorito frutos e transformando-os em compotas e conservas, que não só é delicioso, mas também relativamente fácil. É uma atividade assando apto para toda a família. Se você quiser realmente fazer a atividade pendente, cozer o seu próprio pão para ir junto com a geléia. Você pode até cozer o pão, ao longo de um fogo quando estiver fora de campismo perfeito para uma aventura culinária. Empadas são também um recurso popular para doces, frutos verão. Se um clássico torta não correspondem exactamente o seu estilo, você pode usar piecrusts, cookie massa básica ou mesmo à massa para fazer pizza fruto pizza. Faça você mesmo a massa, use um iogurte ou similar spread poder alimentar o seu molho de frutos e espalhar ao redor da massa para fazer um doce irresistível Delicio. Bolos e pastéis também são muito populares cozido mercadorias para o verão. Misturando suas frutas favoritas em seu favorito variedade de bolinhos massa Verão pode fazer uma Almoço perfeito. Pêssegos, morangos, uvas passas e bananas maravilhosos ingredientes para fazer bolos e pastelaria em sua com esses frutos são perfeitos um para o seu bom cozido gulosos. Kiwi, abacaxi e blueberries também ir maravilhosamente em seus muffins e pastelaria no verão. Uma grande parte do verão está assando bolos. Frutas frescas, encontrar seu caminho em bolos, também. Banana bolos, biscoito morango, abacaxi e bolos de todos os outros são muito populares quando o tempo esquenta. Frutas cheia cheesecakes também tendem a ser cozido com freqüência no verão. Você também pode login para www.cajuns-recipes.com. Incluindo os gelados com o seu bolo é uma ótima maneira de manter todo mundo calmo. Outra tendência é fazer bolos verão em formatos exóticos. Quer se trate de um bolo de melancia, tanto em sabor e na concepção ou um castelo altaneiro de confeitos deleite, as opções para a concepção bolo no verão são infinitas. Outros elementos de design popular são flores, borboletas, vinha e coleções de frutas. Como se a fruta bolos, pastelaria e bolos não são suficientes, a hora de Verão inclui funcionalidades fornada também gelado. Bake algum brinde ou francês Bélgica waffles, em seguida, adicione o seu favorito de sorvete, frutas frescas e quaisquer outras coberturas você poderá desfrutar. Você terá que comprar uma antena para esfriar o calor eo Verão deliciar o seu paladar simultaneamente. Quando se esgotaram estas receitas, você pode tentar fazer a sua própria scones ou fritos massa. Outra opção é fazer a sua própria compota de ir com o seu dinheiro. Caso haja ainda mais que você quer fazer, tente fondue. Derreta algumas chocolate ou manteiga de amendoim e adicionar no seu compotas caseiras, isto permite que você tenha todas as depressões que você poderia precisar. Bake alguns frito massa, misture em frutas frescas, todos juntos e dip-lo para sua liquefazer sobremesa.
The summer is a great time of year for baking. The natural response to the warm weather would be to enjoy the outdoors and not in his kitchen baking, but it is quite the opposite. While you're working in the heat of the oven, you can create the snacks are enough to cool you off, while enjoying the process of creating deserts yourself. What are numerous flavors fitting for the summer atmosphere will make you forget the heat in the kitchen. The summer is a great time of year for baking. The natural response to the warm weather would be to enjoy the outdoors and not in his kitchen baking, but it is quite the opposite. While you're working in the heat of the oven, you can create the snacks are enough to cool you off, while enjoying the process of creating deserts yourself. What are numerous flavors fitting for the summer atmosphere will make you forget the heat in the kitchen. Many also do well baked goods when served cold or frozen, which makes them perfect to help you cope and enjoy the summer.

When it comes to baking in summer, often fruit is the centerpiece. Strawberries, mangoes, limes and a wide variety of melon are common. Homemade cream blended with berries also finds its way into many summer desserts. If you want to learn more visit us at kindly www.cooking-Chinese-style.com. Muffins and pastries with exotic fruit flavors also stand out this time of year. Then there are the cakes. Decadent from entertainment, there is plenty of variety available when it comes to summer cakes.

Using fruit for cooking is enormous popular in the summer. The sweet juicy flavors refresh the palate and a nice touch to offer recipes that fit the warm weather. Making jelly is also popular in summer. Take your favorite fruits and turning them into jams and preserves is not only delicious but also relatively easy. But it's baking fit for the whole family. If you really want to do the outstanding activity, bake your own bread to go along with the jelly. You can even bake bread over a fire while camping outside perfect for a culinary adventure. Pies are also a popular feature for sweets, fruits summer. If a classic pie does not quite fit your style, you can use piecrusts, or even basic mass cookie dough to make pizza fruit pizza. Make yourself the mass, use a yogurt or similar food can spread the fruits of your sauce and spread around the body to make an irresistible sweet delight.

Cakes and pastries are also popular baked goods for the summer. Mixing their favorite fruit in your favorite variety of cookies can make a mass summer perfect breakfast. Peaches, strawberries, raisins and bananas wonderful ingredients to make cakes and pastries in its fruits are perfect with such a baked good for your sweet tooth. Kiwi, pineapple and blueberries also go beautifully in their muffins and pastries in the summer.

A large part of the summer is baking cakes. Fresh fruit, find their way into cakes, too. Banana cakes, biscuits strawberry, pineapple cakes and all the others are very popular when the weather heats up. Fruit filled cheesecake also tend to be cooked frequently in the summer. You can also login to www.cajuns-recipes.com. Including ice cream with your cake is a great way to keep everyone calm. Another trend is to make cakes summer in exotic formats. Whether it's a watermelon cake, both in taste and in the design or a towering castle of confectionary delight, the options for the design cake in the summer are endless. Other elements of design are popular flowers, butterflies, vines and fruit collections.

As if the fruit cakes, pastries and cakes are not enough, summertime ice cream also includes features baking. Bake some Belgian waffles or French toast, then add your favorite ice cream, fresh fruit and any other toppings you can enjoy. You'll have to buy a dish to cool the summer heat and delight your palate while.

When you have exhausted these recipes, you can try making your own scones or fried dough. Another option is to make their own jam to go with your money. If there is still more that you want to do, try fondue. Melt some chocolate or peanut butter and add to your homemade jams, it gives you all the depression that you might need. Bake some fried pasta, mix in fresh fruits, all together and dip it to liquefy their dessert.

No comments: