" " "

Banana snack industry goes stale

Not so long ago, the Central Java town of Majenang was famous for being the home of sale pisang, a unique snack made with bananas, but recently the market changed and the local snack industry faded to a fraction of its former success. Majenang, one of 23 districts in Cilacap regency in the far west of the province - bordering with Banjar and Ciamis regencies in West Java - has about 30 small factories producing the snack. Before the 1998 economic crisis, there were around 100 such producers, leading Cilacap administration to come up with the idea of making the snack the icon of Majenang. But with the crisis, the plan hit snags and many cottage industries were forced out of business. More than a decade later, the situation has yet to improve. "Before the crisis I could sell 2 or 3 tons of fried banana sweets to Jakarta. But things are difficult now," Yayat, a 61-year-old sale pisang business owner, told The Jakarta Post in Majenang. Today, Yayat produces only about 200 kilograms of sale pisang a month, and 99 percent of this is sold in Majenang. The snacks are sold in 250-gram packages, each costing around Rp 25,000 (US$2). Another snack producer, Juremi, said that before the crisis she could send 2 tons of sale pisang to Jakarta, Bandung and Surabaya each month. "Now we only sell sale pisang for the local market," the 60-year-old said. Juremi said most of the snack producers were struggling to survive. "What's important is that business survives. If there are buyers in the city, that's enough. Sometimes we get an order from outside the city, but this is unreliable," she said. "Once, a distributor from outside the city wanted to place an order, but the price he offered was too low to cover our production costs. Rather than suffering losses, we preferred not to take it." Making sale pisang does not take long. Ripe bananas are cut into slices and dried in the sun. "If the sun is bright, the bananas will dry out in two days. But in a rainy season like this, it takes about four days," Juremi said. The dried bananas are then smeared with flour and deep-fried. After being drained, the banana chips are ready to be packaged and sold. The sale pisang business has supported many, including farmers and traders who sell raw bananas to cottage industries in Majenang, as well as banana snack makers such as Juremi and Yayat, and the vendors. Majenang district head, Heru Susedyo, said he was aware of the stagnant business situation. "Sale pisang was once so popular that the Cilacap administration planned to make it the icon of Majenang city, but the plan could not be realized because sales keep decreasing." http://www.thejakartapost.com/news/2009/03/06/

Sunday 14 December 2008

banana bread recipes

Лятото е страхотен време на годината, за печене. Естественият отговор на топло времето ще бъде да се насладите на открито, отколкото печене във вашата кухня, но е точно обратното. Въпреки че работят в горещината на фурна, на закуска можеш да се създадат достатъчно да се охлажда, докато те се ползват с процеса на създаване на пустини себе си. Безбройните вкусове, които приличат на лятната атмосфера ще ви накарат да забравиш за топлината в кухнята. Лятото е страхотен време на годината, за печене. Естественият отговор на топло времето ще бъде да се насладите на открито, отколкото печене във вашата кухня, но е точно обратното. Въпреки че работят в горещината на фурна, на закуска можеш да се създадат достатъчно да се охлажда, докато те се ползват с процеса на създаване на пустини себе си. Безбройните вкусове, които приличат на лятната атмосфера ще ви накарат да забравиш за топлината в кухнята. Много печен стоки също вървят добре и когато сервира студено или замразени, като ги направи перфектни за да Ви помогне да се справят и да се насладите на лятото. Когато става дума за печене през лятото, плодове често е centerpiece. Ягоди, манго, Limes и голямо разнообразие от пъпешите са нещо обичайно. Домашно сметана смесена с дребни плодове също намира пътя си в много лято десерти. Ако искате ли по-любезно ни посетите най-www.cooking китайски-style.com. Кифли и сладкиши с екзотични плодове вкусове също се открояват по това време на годината. Тогава там са пити. От декадентски за забавление, има изобилие от сорта на разположение, когато става въпрос за лято торти. Използването плод за печене е wildly популярни през лятото. Сладкият сочен вкус опресните небцето и осигуряват чудесна Докосване до рецепти, които отговарят на топлото време. Кадри конфитюр също е популярен през лятото. Поемане на любимите си плодове и ги превърнете в конфитюри и консерви е не само вкусно, но и сравнително лесно. Тя е хлебна дейност годни за цялото семейство. Ако наистина искате да направите дейността суми, пекат хляба си да отидем заедно с конфитюр. Можете дори да пекат хляб през огън, когато сте изложени на къмпинг, предлагащ на своите кулинарни приключения. Пай са също така популярна използват за сладки, лято плодове. Ако класически пай не съвсем съответства на стила, можете да използвате piecrusts, отчитане на тестото, или дори основни пица тестото, за да плодове пица. Направете тестото си, използвайте кисело мляко или подобно състояние хранителни разпространенията за вашата сос и разпространение на плодове около тестото да се направи irresistibly сладка наслада. Кифли и сладкиши също са много популярни печени стоки за лятото. Смесване любимите си плодове в любимите си разнообразие от кифла тестото може да направи добра лятна закуска. Праскови, ягоди, банани, стафиди и направиш прекрасни съставки във вашата кифли и сладкиши с тези плодове са перфектни печени сладки добро за вашия зъб. Киви, ананас и боровинки също да се чудесно във вашата кифли и сладкиши през лятото. Голяма част от лятото на печене е пити. Пресни плодове намерят пътя си в пити, както добре. Банана кексове, ягодов сладкиш от маслено тесто, ананас, торти и други са изключително популярни когато времето шапки се. Плодове напълни cheesecakes също са склонни да се изпече често през лятото. Можете също така вход към www.cajuns-recipes.com. Включително сладолед с пити е страхотен начин да се пазят всички готино. Друга тенденция е лято вземане мекици екзотични форми. Дали това е диня торта, както в отличителен вкус и по дизайн или внушителен замък на сладкарска наслада, опциите за торта дизайна през лятото са безкрайно. Други популярни елементи от дизайна са цветя, пеперуди, лозя, и колекции от плодове. Тъй като, ако плодът кифли, сладкиши и торти не са достатъчно, лято печене също така включва функции сладолед. Пекат някои френски тост или Белгия вафли след това добавяте любимите си сладолед, пресни плодове и всякакви други можете да toppings харесват. Ще имате си чиния и да се охлажда лятната топлина и наслада вашия вкус пъпки едновременно. Когато сте изтощени тези рецепти, можете да опитате да правите своята собствена scones или пържено тесто. Друг вариант е да направи свой собствен сладко да отидете с вашите пари. Ако има още повече, че желаете да направите, опитайте бъркани яйца с разтопено сирене. Melt малко шоколад или фъстъчено масло, и да добавите във вашия домашен конфитюр, това позволява да имате всички dips бихте могли да се нуждаете. Пекат някои пържени тестото, смесвам с пресни плодове, и го натопи всички заедно, за да втечнявам ви десерт.
Summer is a great time of year for baking. The natural response to the warm weather will be to enjoy the outdoors than roasting in your kitchen, but on the contrary. Although working in the heat of the oven, breakfast can create enough to cool it down while they enjoy the process of creating deserts themselves. Countless flavors, which like the summer atmosphere will make you forget about the heat in the kitchen. Summer is a great time of year for baking. The natural response to the warm weather will be to enjoy the outdoors than roasting in your kitchen, but on the contrary. Although working in the heat of the oven, breakfast can create enough to cool it down while they enjoy the process of creating deserts themselves. Countless flavors, which like the summer atmosphere will make you forget about the heat in the kitchen. Many baked goods also do well when served cold or frozen, making them perfect to help you cope and enjoy the summer.

When it comes to baking in summer, fruit is often centerpiece. Strawberries, mangoes, Limes and a wide variety of melons are something usual. Homemade cream with mixed berries also finds its way into many summer desserts. If you want a courtesy visit us at-www.cooking Chinese-style.com. Muffins and pastries with exotic fruit flavors also emerged this time of year. Then there are cakes. From decadent entertainment, there is plenty of variety available when it comes to summer cakes.

Using fruit for baking is wildly popular in summer. Sweet juicy taste refresh the palate and provide a wonderful touch to recipes that meet the warm weather. Making jam is also popular in summer. Taking your favorite fruit and turn them into jams and preserves is not only delicious but also relatively easy. It is suitable for baking activities the whole family. If you really want to do business amounts bake bread to go with jam. You can even bake bread over a fire when exposed to the campsite for a perfect culinary adventures. Pay is also popular use for sweet, summer fruit. If the classic pie is not quite match the style, you can use piecrusts, reporting dough, or even basic pizza dough to make fruit pizza. Make your dough, use yogurt or similar state food razprostraneniyata your sauce and fruit spread around the dough to make irresistibly sweet delight.

Muffins and pastries are also very popular baked goods for summer. Mixing your favorite fruit in your favorite variety of muffin dough can make perfect summer breakfast. Peaches, strawberries, bananas, raisins and make delicious ingredients in your muffins and cookies with these fruits are perfect baked good for your sweet tooth. Mango, pineapple and cranberries also be great in your muffins and pastries during the summer.

Much of the summer is baking cakes. Fresh fruit find their way into cakes as well. Banana cakes, strawberry shortcake, pineapple, and cakes are very popular when the weather is hats. Fruit filled cheesecakes also tend to be baked often during the summer. You can also login to www.cajuns-recipes.com. Including ice cream cakes is a great way to keep all cool. Another trend is making summer cakes exotic forms. Whether this is a watermelon cake, both in flavor and design impressive castle delight of pastry, cake design options are endless summer. Other popular elements of design are flowers, butterflies, vines and fruit collections.

As if the fruit muffins, pastries and cakes are not enough baking summer also includes features ice cream. Bake some French toast or Belgian waffles then add your favorite ice cream, fresh fruit and any other toppings you can enjoy. You'll have your saucer to cool it down summer heat and treat your taste buds simultaneously.

When you have exhausted these recipes, you can try making your own scones or fried dough. Another option is to make your own sweet to go with your money. If there is more that wish to try fondue. Melt a little chocolate or peanut butter and add to your homemade jam, it allows you to have all the dips you could need. Bake some fried dough, mixed with fresh fruit and dip it all together to condense your dessert.

No comments: